En gang med jævne mellemrum er det vigtigt lige at kigge  sin egen afføring igennem, få en snak med sin læge, tjekke op på maskineriet, så at sige.
Tallene fra blodprøver viste alt ok, bortset fra at eet af kolesteroltallene var lidt for højt. Den unge lægevikar fortalte,  at jeg skulle holde lidt igen med for meget æg og evt. Kærgården (nejbrugerhanvirkeligdet? Vilmangesigevedjeggodt), og jeg fik en tid hos Lars – min læge.

Besøget hos Lars var rigtigt fint med snak og undersøgelse af prostata ( en dobbeltundersøgelse, der bekræftede for mig , at jeg er mest til kvinder). Snakken var lidt om mit liv (børn, skilmisse,fars død,arbejde, prostatakræft, mad , drikke,fysisk aktivitet, stress) og spørgsmål om kolesterol. Tallet var lidt, men ikke unormalt højt. Jeg havde talt alkoholgenstande over tre uger og havde ligget mellem 20 og 24 genstande. Det fik så Lars til at sige , at det kunne være forklaringen på det lidt høje kolesteroltal, fordi leveren ikke arbejder specielt godt med fedtnedbrydning på alkohol.

Det er da en god nyhed: Så kan jeg godt stadig spise æg. Har lige fået 30 (til hele familien) af min gode ven Carl-Bent i bytte for noget grønt. Grønt og kartofler – alt det sunde (nåh, nej –det må jeg jo ikke sige) får jeg rigeligt af, –  bevægelse og sundt stress osse.

Og så drikker jeg nok for lidt  –  vand.   Og vandet i Gislinges haner er helt i top, selv på trods af os bønder.

Tænker lidt på min far, der døde for snart et år siden – 91 år gammel. Han ville gerne have blevet her i dag, det er sikkert,.Alligevel havde han haft et rigtigt godt, men også indimellem – et hårdt liv. Men da han var 57 – som jeg er nu – var der fuld fart på fra marts til september. Alligevel gjorde han noget, som jeg misunder ham og som viste overskud. Han gjorde noget så mærkeligt, som at : ”Sove til Middag.”

Det går ud på at han, en halv time fra 1230 til 1300 lagde sig ned på sin sofa– og sov. Ingen åndssvage børn,ansatte eller koner måtte forstyrre. Ingen telefonopkald, ingen Facebook,TV2-NEWS , ikke engang et lille smsbeskedtjek . Kun sove – en halv time. Og fra oktober til marts, gik han rundt og kløede køerne bagi og gik på jagt og spillede kort med vennerne og så TV-avisen hver aften.

Den går ikke i dag: Hele vinteren bliver jeg ringet op næsten hver dag af (af mig) kendte og ukendte kokke og andet godtfolk, der ringer og spørger : Hvad har du af friske urter ude i din have? Er der noget frisk hamp,jeg kan lave øl med f.eks – i din have?

Det er ikke en have,- det er store marker. Og så er det for helvede vinter!!

Eller er det nu det?

Næøh!

Jeg render rundt og høster friske porrer i alle størrelser, kørvel,gulerod,kål i alle former, karse, rosetkarsevinterkarse, løg – forårsløg?, hvidløg, blade og knolde fra rødbeder, fennikel og sugerør.. Og skal have opdateret mit sprøjtecertifikat, podet og beskåret træer og buske, plante skov og lave markplaner.

Til MadMondays på Kadeau i morgen, til Færøerne i midten af marts og i radioen og snakke om hamp.

Alle snakker hamp i øjeblikket, så de bliver helt skæve af det. Dog blev det ikke til hampesugerør til Noma i denne omgang (valgte tagrør i stedet), måske hamperør kan bruges til at sniffe et eller andet fra en af Nomas naboer.

tv2claus

Claus Henriksen i TV2

Hamp bliver stort. Ligesom kål og porrer. Det skal ned i maven, skal det.

Jeg ved ikke om det er sundt noget af det. Det er ikke min opgave. Jeg går kun efter om det er sjovt at dyrke, og om det smager godt efter min mening. Og så at det ikke er helt vildt giftigt. Den hamp, jeg dyrker er med lavt THCindhold (det du bliver skæv af). Jeg tror på at det, det gælder om, er at spise så meget forskelligt, som er flot,sjovt , smager godt ,giver god hygge sammen med andre at spise og så evt. tage en lille morfar bagefter.

Jeg håber I forstår, at jeg egentlig er tilfreds med mit liv med små justeringer i retning af mindre  alkohol, mere vand og en lille middagslur af og til (da jeg er selvstændig, kan jeg jo bare gøre det) mere hamp og endnu flere produkter fra mine marker fremover. Tjek produktlisten nu og senere her på sitet. Nyd det gode vejr.

Løg/porre til sække. Læs artikel af Eva Helbæk

Løg/porre til sække. Læs artikel af Eva Helbæk

Fløjlsfod på Hyld.

Fløjlsfod på Hyld.

Rødknæ og GreenMeatrædikke.

Rødknæ og GreenMeatrædikke.

Stribet Bede.

Stribet Bede.

Barbabietola – Tonda di Chioggia.

Barbabietola – Tonda di Chioggia.

Harer elsker osse mine porrer.

Harer elsker osse mine porrer.

Rosso lungo-løg.

Rosso lungo-løg.

Vinterporre.

Vinterporre.

Reklamer