015 - Røde %22maj%22roer nytårsaften

En masse tråde – røde, grønne, sorte, grå og blå trækker svar på livets enkeltspørgsmål for et år.

Og endnu engang giver hvert svar kun mening som en lille del af den store , fantastiske, møgbeskidte, livgivende, hårdtpressede, selvfikserede, sorgfyldte ,kærlighedsmættede sammenhæng mellem alt i virkeligheden.

Og oveni kan den totale følelse af lykke/smerte/håb/glæde/afmagt/mening opstå i øjeblikke med mine elskede gamle forældre, mine fantastiske børn, deres mødre. Ja, selv helt alene kan det bryde ud indeni og overtage hele min verden. Jeg siger alene, for ensom er der ingen grund til at jeg skulle føle mig, med så mange dejlige mennesker, dyr, planter og virkeligheder omkring mig. Det er skønt og skræmmende – og måske meningen med livet, at intet er helt til at tage for givet.

Jo, jeg tror alt hænger sammen. Jeg har valgt også at koble min person til min professionelle virkelighed. Klart at det rummer fordele og ulemper, men det er så det jeg vil stå ved (skægt nok et tema i James Bond – Casino Royale) koste hvad det vil. Fordelene er at jeg føler meget stor glæde når tingene kører i forhold til de mange spændende gamle og nye restauranter, jeg har med at gøre. Ulempen er at jeg bliver personligt berørt, når samarbejde med gamle kunder af forskellige årsager, -som jo altid har med mig selv og mine valg/prioriteringer at gøre- , går i stykker.

Jeg vil give et eksempel : Jeg handler med Amanda fra Alm Brand, og Henrik fra SparInvest – de er gift, sjovt nok. Dem betragter jeg som mine venner. Når jeg leverer til dem er de altid fulde af varme, – en dejlig kop kaffe,naturalier, fysisk og menneskelig nærvær. Når jeg så et år som i år er lidt ved siden af mig selv og jeg rykker en varetur til om morgenen og stiller dem i forlegenhed, fordi de så står og venter på varerne , så ryger det lige tilbage i sylten på mig selv. Sådan behandler man ikke venner. Og det er ikke hverken professionelt eller personligt godt nok. Så selv om alt hænger sammen og påvirker alt andet, ser jeg det som min opgave at prøve og adskille elementerne . Og det vil jeg være endnu mere bevidst om, for det er nok bedre for både mit firma, min person og jer som gerne vil handle med mig.

Der er sket så meget godt her på gården , sådan helt firkantet. Realkredit Danmark har stillet en masse penge til rådighed for at Per fra Holbæk Køl, Rune fra ELTEAM, Martin Læssøe, Læssøe vvs, Kurt Larsen, Lodbyg, Electrolux, Andreas Hurum og Holbæk Kommune kunne muliggøre solcellepaneler, stort kølerum, velfærdsrum til medarbejdere og et splinternyt køkken i de gamle hestebokse. Indover køkkenet svæver feen Dorte Leck Fischer for at skaffe velvilje med sin tryllestav til indretning af mit professionelle køkken , som er en lille drengedrøm hvor Lars og Per fra Electrolux har været meget omsorgsfulde med rådgivning og indretning. Jeg har opstillet et formål for køkkenet , hvis nogen skulle interessere sig for det. Meget, meget mere om dette snart.

Vinteren er igen speciel. Nåede lige den 23. december at trække Lucas og Bum rundt med traktor og slæder på alle mine marker. Så blev det jul og efterår igen – og det er det måske til det bliver forår . Det er skønt for så er der masser af kål, gulerod, persillerod, kørvel, porre, karser og andre urter, ja selv agerstedmoder findes derude. Se produktliste, der selvfølgelig bør tages med et gran (har også) vinterforbehold. Den næste uge skal jeg ud og så forskellige sjove planter, glæder mig til at få gang i det gamle skrog igen i det nye år.
Tak for 2012 og tak til alle – og jeg mener alle, for de 127.342,71 kr som jeg synes I fuldstændigt uberettiget sætter ind på min bankkonto i disse dage som Landbrugsstøtte til mit udpinte liv og landbrugs forsødelse.

Og så lover jeg i øvrigt at kæmpe videre for:

  • En dybere forståelse af begrebet økologi, sammen med andre konventionelle og økologiske landmænd og andre , der interesserer sig for indhold mere end indpakning.
  • Vigtigheden i at landmænd, herhjemme og rundt omkring i hele verden får større selvværd, større anerkendelse og derigennem bliver påskønnet til at blive endnu mere ansvarlige og dygtige producenter af primært gode fødevarer.
  • At gode kartofler, skønne kornsorter og ædle rodfrugter får den anerkendelse, som en del af den nødvendige alsidighed i et godt fødevalg, de virkelig er berettiget til.
  • At få nogen, gerne venner, til at sparke mig i røven, hvis jeg selv bliver for dogmatisk.

Godt Nytår.

Vinter-men-karse

Vinter-men-karse

Røde "maj"roer nytårsaften

Røde “maj”roer nytårsaften

Meget frisk kørvel

Meget frisk kørvel

Reklamer