Stædig stedmoder

Snart marts. Og tegnene på forår er der. Søren Andreasen og jeg har gravet aspargesrødder op til årets øl. Aspargesøl springer ud sidst i april, det ved alle.

Og rundt i mine vejgrøfter kan jeg se de sædvanlige tegn på forårsrengøring i små folks små hjem. En fantastisk forståelse af hvad bæredygtig adfærd, og økologisk forståelse for at naturen nok klarer alt, er. Flot!

Skovsvin

Inde i byen er formel B sprunget ud og væk fra den tidstypiske familiebudgetødelæggende stormenygourmetrestaurantstil. Her kan man opleve en række retter til frit valg pr. stk. 120 kr.

Fik den glæde med Bualoi, min søster og svoger at være med til en prøveaften hvor vi hver smagte fire retter. Sublime alle sammen, selvom jeg svælger mest i de tilberedte grønsager fra os, især green meat ræddiker og skorzonerrod. Genialt koncept, hvor man er nødt til at komme igen for at smage de retter man ikke nåede første gang. Søren Frank synes også om det.

Suveræn løgret - Bualoi kører hjem

Ellers er alt udenfor i øjeblikket mere eller mindre frysetørret. Derfor render rådyrene og nipper mine æbletræer og jeg har måttet ty til et gammelt trick og sætte stinkende – i dette tilfælde økologisk – fåreuld rundt på træerne. Det virker. Og måske et eksempel på det samarbejde mellem konventionelt og økologisk landbrug som jeg håber fremtiden vil vise mange andre eksempler på. Jeg skal gøre mit. Der er jo ingen grund til at slå på hinanden, når vi alle ligger ned.

Apropos rådyr. Claus og Rasmus (kokke fra Dragsholm) kom i fredags og sagde, at der lå et rådyr i kanalen og var ved at drukne. Kan du ikke skyde den? – spurgte de i en blanding af medlidenhed og måske lyst til at lave lidt speciel mad til Jan Restorff fra Søllerød Kro, der kom på besøg. Selvom jeg er landmand kan jeg dog ikke rende rundt og skyde altmuligt, så det endte med at jeg faktisk i – om ikke bedste, så dog westernstil fik fisket dyret – en lille buk – op , der i løbet af 10 sekunder fik varmen og stak vestpå. Til stor ærgrelse måske for Jan R. der så måtte nøjes med fårehjerne, og sådan hænger det hele godt og økologisk sammen.

Til slut en lille stolt opfordring: Søndag d. 6. marts kl. 2030 sendes dokumentaren ”Sørens Planter” lavet af Olavi Linna , som en del af fire dokumentarprogrammer om fire meget forskellige landbrug. Serien hedder ”Moderne Bønder,” er lavet af Barokfilm på foranledning af Landbrugets Kulturfond og betalt af Alm. Brand (jeg håber ikke, det er min skyld Alm Brand ikke kan lide bønder mere). Jeg er meget spændt på hele seriens bidrag til debatten om landbrug og vores placering fremover. Det har været meget tankevækkende at have en instruktør til at følge vores liv over de 4-5 måneder det tog. Tak til Thomas Rode – Kong Hans – for at have pudset Olavi på mig.

Se mere her.

Produktlisten er suspenderet indtil frosten slipper jorden – vi vender voldsomt tilbage.

P.s. Onsdag 2.3. kl.19 er jeg hot i Svinninge Lokalhistoriske Forening, med foredrag i Salen/ Svinninge Bibliotek, hvis nogle lokale eller tilløbende gider høre.

Aspargesrodshøst

Reklamer