Portulak

Portulak har ikke været nogen salgssucces, men det skal nok komme. Den er i stor med stængel og lille i type gul og grøn.

Alle kartofler i hus 15.9. Det er Asparges, Æggeblomme, Roseval (rød), Vitelotte (blå), Ballerina+Jutlandia (”almindelige”), lidt Sava og Dita, Bintje (lidt skurvede, men ok skrællede) og en masse Marabel(spise +bag). Skønt at være klar så tidligt.


Aspargeshøsten sluttede 12.september, Thomas Herman fik de sidste til Årets Restaurant-dyst. Fasaner og harer myldrer rundt i de juletræslignende aspargesmarker, – der får de lov at være i fred hele oktober.


Der er stadigt masser af korte, lange, tykke, tynde og miniporrer på mark et, suppleret af nye, lidt spinklere mini med lille løg, der er rigtigt flotte nu. Spidskål kører ufortrødent videre i små løse og mellemstore faste. Knudekål står med bordtennisboldstore knuder i grøn, lidt mindre i røde. Pibeløg er alle høstet 1.10., blev angrebet kraftigt af fluer.


Cavolo Nero
(toskansk sortkål) og grønkål er spiseklar og det er eddermame sundt (nå nej , det må man ikke sige!). På samme mark tre og rundt andre steder står der nu (hold godt fast) almindelig karse (høj med begyndende stængler-mums), græsk karse (lidt skarpere , men mere elegant), vinterkarse (smager af brøndkarse), dyrket rucola (lidt blomster også), og rosetkarse (fine, små med diskret karse-nøddesmag).

Cavalo nero (toscansk sortkål)

Rød rosenkål


Radiser
og rædikker, hvide, gule, røde, lange, runde, ”you name it” vælter frem på mark seks, og vi er faktisk helt fri for larver uden kemi og dækning med plastik, fordi vi snød fluemødrene.

,,,
Mark otte har squash til frosten rammer, knoldgaltetand må vente til november, men så er vi også på.


150 kg hvidløg er netop kommet, – så nu får hele familien travlt med at bryde løgene i fed og sætte dem på løgmarken. Hyggeligt og vellugtende arbejde. Tre typer til overvintring. I den anden side af denne mark står alle de asiatiske bladting, mibuna, mizuna, pak choi, salatsennep på rosetstadie (fem cm i diameter), sammen med små majroer, og andre radisevækster.


Rosso
lungaløg (røde) har nu opnået almindelig forårsløgstørrelse, men der er masser af små fine også –ditto hvide. Lidt skalotteløg tilbage.


Majs
har overrasket ++, mini er der lidt endnu- , og store kolber i søde, gourmet og andre lidt klistrede typer.


Portulak
har ikke været nogen salgssucces, men det skal nok komme. Den er i stor med stængel og lille i type gul og grøn. Romainesalet og egeblad er rigtigt flotte, romaine er i stor og lille. Frisee, radicchio meget kompakte og lyse indeni. De står imellem mellemstore knoldfennikel og små fine (en-to cm knold) fennikel og bladdild i roset. Skærmdild på sellerimark.


Blandt beder i gul, hvid, stribet, rød rund og lang, er min favorit cheltenham mono, rød med pastinakform. Små og mellemstørrelse. Kilovare i rød lang.

Radiser og rædikker, hvide, gule, røde, lange, runde, ”you name it” vælter frem på mark seks

Radiser og rædikker, hvide, gule, røde, lange, runde, ”you name it” vælter frem på mark seks

Har haft selleri (sorten Diamant), med til smagning (se Frugtfomidlingens blog) . Den lange tørre periode, efterfulgt af masser af regn har været rigtig god. De står meget hvide og faste i kødet, uden at være blevet dopet med kemi. Der er mellem og store. En lille mark med bordtennisboldstore knolde kunne friste svage sjæle.


Gulerødderne
i rund, hvid, gul, lilla, orange er ved at få god smag og størrelse. Et nyt hold små , blyantstykke kommer i løbet at oktober. Pastinak og persillerod med top er der rigtigt meget af, står sammen med koriander (små roset, store med blomst og snart grønne frø) og mitsuba (selleri/persillekrydderi).


De røde jordskokker vokser kraftigt til og sætter for alvor knolde nu. Sideskud på toppen smager lidt af artiskok. Jeg vil pynte af med purløgblomst i alm. og kinesisk.

Græsk karse og almindelig karse

Reklamer